VERNERI POHJOLA DUO 31.5.2020 – On-Demand

admin /

Verneri Pohjola ja Tuomo Prättälä ovat soittaneet yhdessä jo kaksikymmentä vuotta hyvin monenlaisissa yhteyksissä. Nyt he sukeltavat Vanhan Navetan livestream-illassa akustisen ja elektronisen äänentuottamisen väliseen maisemaan välineinään akustiset, analogiset ja digitaaliset soittimet. Luvassa on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla näitä kahta huippuimprovisoijaa heille epätavallisemmassa ympäristössä.

Verneri Pohjola, ”Pohjolan Miles Davis”, on palkittu moneen otteeseen niin sooloartistina (mm. Pori Jazzin vuoden nuori muusikko 2004), kuin Ilmiliekki Quartetin kanssakin (mm. Teosto-palkinto 2004). Emma-palkittu soololevy Aurora (Texicalli 2009/ACT 2001) räjäytti eurooppalaisen ja amerikkalaisen jazzkentän keräten ylistäviä arvioita molemmilta mantereilta.

Pohjola sanoo olleensa siinä suhteessa onnekas, että hän on aina löytänyt ystäviä, joiden kanssa soittaa omalla tavallaan. Eräs tuollaisista ystävistä on pianisti Tuomo Prättälä.

Tuomo Prättälä tunnetaan Ilmiliekki Quartetin, MP4:n sekä Bonkstersin riveistä, vaikka monipuolinen soittaja onkin vakuuttanut suuren yleisön oman soolotuotantonsa sekä nu-soul-yhtye Quintessencen kautta. Maaliskuussa 2007 Prättälälle myönnettiin Sony Jazzpalkinto, jonka saa vuosittain nuori ja kannuksia hankkinut, mutta vielä suurelle yleisölle tuntematon jazzmuusikko. Samana vuonna julkaistu My Thing palkittiin maaliskuussa 2008 Emma-palkinnolla kategoriassa Vuoden hip hop-, dance-, R&B-albumi.

Kategoriat: